Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
PHUKETPhuket är Thailands största ö och ett mycket populärt resmål. Den ligger i Andamanska havet – det är den lilla udden som sticker ut nedtill i västra Thailand. Phuket heter även huvudstaden på ön. Phuket är just en sådan där partyö som man ska åka till om man är intresserad av att festa. Ön har sin egen flygplats.


Phuket väder

De flesta tycker faktiskt att den bästa tiden att åka till Phuket är mellan november och mars eftersom det då inte är så fuktig värme och det dessutom fläktar lite. Temperaturen ligger någonstans kring 25, 30 grader. Det varmaste vädret upplevs på Phuket mellan april och maj. Då är det i stället ungefär 30, 35 grader och det kan också regna och då rejält. Den minst populära säsongen inträffar mellan september och oktober. Visst kan det vara soligt väder även då men det regnar en hel del.

Stränder på Phuket

Patong Beach är stranden där massor händer. Det här är den mest exploaterade stranden på Phuket. Den är 3 kilometer lång och naturligtvis finns här drösvis med boenden, restauranger, aktiviteter, nattliv och sporter att ägna sig åt.

Bang Thao är en lång, lugn lagunstrand för den som söker lite ro.

Kata är en fin strand men med ganska mycket folk och restauranger. Men den är väldigt trevlig. Här finns bl.a. en minigolfbana.

Kamala – den här stranden är perfekt för barnfamiljer.

Surin är inte riktigt lika exploaterad som många av de andra stränderna på Phuket.
Phuket


Sevärdheter på Phuket

Gamla stan i Phuket är riktigt charmig med lustiga hus. Gatan Thalang var den stora shoppinggatan förr i tiden och fortfarande kan du handla här. Phang Nga Bay är en fantastisk sevärdhet där du kan få se stora raukar av kalksten. Att ta en tur med en sightseeingbåt runt i detta område rekommenderas.

Wat Chalong templet är en populär historisk sevärdhet på Phuket. Vackra byggnader och skulpturer. Det här är ett absolut måste.

Phuket är också känd för en stor, vit buddhaskulptur som står på Nakkered Hills. Från toppen kan du få se vacker utsikt och även vägen dit är fin.

Promthep är en utsiktspunkt dit alla går. Om vädret är klart kan du se ända till Phi phi-öarna därifrån.

Wat Chalong

Phukets akvarium ligger på Cape Panwa. Där kan man titta på Thailands marina fauna.

Phuket har både en krokodilfarm och en fjärilsträdgård.

Vattenfallen kring denna ö är enorma och sevärda.View Larger Map

Karta över Phuket