Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
PHI PHI-ÖARNAPhi phi-öarna är en skärgård i Thailand i Krabi-provinsen. De ligger öster om Phuket. Endast en av öarna är bebodd och det är den största ön, Koh Phi Phi Don. Sedan finns även fem andra öar som är stora nog att kallas just ö. Man kan åka över till dessa öar även fast de inte är bebodda och bada och snorkla.

Populariteten har minskat något sedan tsunamin som förstörde stora delar av ön. En stor återuppbyggnad håller på att ske. Dessutom har många tyckt att det är lite väl turistigt och överexploaterat.

Många kommer hit för nattlivets skull. Vill man sola och bada finns det andra ställen i Thailand som är bättre. Men trots att badstränderna inte är landets bästa är det ändå mycket vackert på Phi Phi-öarna.

Det är en salig blandning av religioner och kulturer bland invånarna så säkerligen kan man få se många olika sorters människor.


Phi phi-öarnas väder

Det finns egentligen bara två årstider på Phi phi-öarna. Mellan januari och april är vädret mycket varmt och behagligt vanligt är mellan 25 och 30 grader. Nästa årstid har regnigt väder och varar mellan maj och december. När det regnar på Phi Phi-öarna sker det våldsamt och är över snabbt.


Sevärdheter på Phi Phi-öarna

Om vi utgår från stora ön, Koh Phi Phi Don finns här fina utsiktspunkter, en del varifrån man får utsikt över hela ön.

Eldshower finns det gott om på den här ön och de är verkligen häftiga och sevärda. Eller besök minnesträdgården över tsunamins offer.


Elddans på Phi phi-öarna


Att göra på Phi Phi-öarna

Ao Ton Sai Bay på Phi Phi Don med sina mäktiga berg, palmer och stränder är ett ställe där det alltid händer massor. Restauranger, barer och hotell i massor.

Gör en utflykt till någon av de små öarna, t.ex. Phi Phi Le som är en enda stor nationalpark. Här finns en camping där man kan övernatta och grottan Phaya Naak. Här finns också den berömda Maya Bay där filmen The Beach spelades in.

Wang Long är, om du har dykarcertifikat, en plats med undervattensgrottor som är häftiga att dyka i.

Som på så många andra ställen i Thailand kan man även på Phi Phi-öarna ägna sig åt bergsklättring, kajakpaddling, yoga och även fågelskådning. Här finns nämligen många exotiska och lite ovanliga fåglar.


Stränder på Phi Phi Don

Monkey Beach här finns verkligen apor på riktigt men de är inte speciellt snälla. Kring Yao Beach finns vackra utsiktspunkter och här finns fina vatten för snorkling eller dykning. Hin Khao Beach är en lugn strand där man kan få vara ifred. Om man tar en båt kan man åka till Long Beach där man nästan är garanterad att få se hajar.


Hur tar man sig till Phi Phi-öarna

Det enklaste sättet att åka till Phi Phi-öarna är att ta en båt från Phuket eller staden Krabi. Eller så kan man ta en färja från Koh Lanta. Det bästa alternativet beror på var man befinner sig. Till Krabi och Phuket kan man komma med bl.a. buss eller flyg.

På själva Phi Phi-öarna finns inga bilar så man får ta sig fram med motorcykel eller vanlig cykel. Om man vill göra utflykter till de mindre öarna finns båtar.View Larger Map

Karta över Phi phi-öarna

Information om cookies