Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
PATTAYA I THAILANDPattaya är en medelstor stad i östra delen av Thailand, precis vid bukten, söder om Bangkok. Pattaya ligger precis vid vattnet och är därför en spännande stad med många sidor. Här kan man både hänga på stranden och festa på kvällarna om man så skulle vilja. Det finns ett väldigt brett utbud för aktiviteter här, så alla borde kunna hitta något som passar. Vattensporter, golf, nöjesfält, shopping, nattliv Pattaya har det mesta man kan önska sig som turist. Dessutom hålls ofta festivaler i staden. Varje månad finns minst två events, det kan vara allt från sporthändelser till högtider eller musik- och matfestivaler.


Stränder nära Pattaya

Pattaya Beach är en 4 km lång strand med restauranger, barer och souvenirshoppar på den södra sidan.

På den norra sidan av Pattayabukten ligger Wong Prachan Beach. Det är en perfekt strand för folk som vill koppla av och slippa det hektiska turistlivet. Här finns t.ex. inte mycket till shoppar och barer.

Jomtien Beach är ännu längre än Pattaya Beach. Det är en sandstrand och den är bra mycket lugnare än Pattaya Beach och ligger 2 km söder om själva staden.


Pattaya strand


Sevärdheter i Pattaya

Khao Phra Bat är en höjd varifrån man kan få utsikt över hela Pattaya. Den kallas ibland Buddha Hill och här finns monument och lite Buddhastatyer. Den ligger emellan Jomtien och södra Pattaya.

På Akvariet Underwater World kan man titta på djurlivet från Thailandsbukten. Man promenerar omkring i en tunnel av glas och fiskar och andra djur simmar runt omkring en och ovanför en. Förutom fiskar finns stingrockor, hajar och sköldpaddor.

Pattaya Elephant Village som ligger ca 7 km utanför Pattaya kan man se elefanter utföra konster, se hur elefanter lever och elefantparader.


Pattaya stad


Utflykter till öar kring Pattaya

Kring Pattaya ligger många vackra öar som man kan göra utflykter till. Väster om staden ligger Koh Lan dit man kan ta sig med färja. Koh Samet är en annan populär ö i närheten och ett resmål i sig. Här kanske man vill stanna lite längre. Andra småöar i närheten är Koh Sak och Koh Krok.


Hur man tar sig till Pattaya

Man kan åka till Pattaya på många olika sätt. Antingen kan man ta en taxi från Bangkok eller så kan man ta tåg eller buss. Eller så kan man faktiskt hyra en bil. Med bil tar det ungefär två timmar. Det är lättast att ta sig dit om man utgår från Bangkok men en del flyger dit från Phuket.

Man ska komma ihåg att Pattaya är ganska exploaterat och turistigt men tycker man inte att det gör någonting är det en spännande plats att resa till.View Larger Map

Karta över Pattaya
Information om cookies