Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
ÖAR I THAILANDBangkok i all ära men när man talar om att åka till Thailand är det ofta öarna man menar. Och det finns nästan hur många som helst av dem! Thailand har ett flertal skärgårdar och nästan alla öar, stora som små, bebodda eller nästan öde, är rena paradisen. Somliga är nästan helt orörda och väldigt genuina medan andra är kraftigt exploaterade och "turistiga". Ingenting garanterar att det vi ser idag kommer att gälla imorgon.

Vilken ö man väljer beror främst på vad man är ute efter. Vill man ha fart och fläkt och nära till häftiga aktiviteter eller kanske hellre lugn och ro? Vill man bada och snorkla eller lockar upptäcktsfärder i djungeln desto mer? Bryr man sig inte om att man kommer att omge sig med andra turister eller vill man komma bort från allt? Dessa är bara några av de frågor man kan ställa sig när man försöker komma fram till vilka öar man ska besöka i Thailand. För varför bara besöka en enda ö? Det ena måste inte utesluta det andra. Avstånden är många gånger inte så långa och kommunikationerna mellan öarna riktigt bra. Öluffning är någonting som är mycket populärt i de thailändska arkipelagerna. Massa båtar avgår från olika hamnar hela tiden, det gäller bara att veta hur och vart man ska åka.

Krabi är ett exempel på en skärgård med många härliga öar. Den mest kända är kanske Koh Lanta. I provinsen Trang finns en annan grupp öar. Dessa två skärgårdar ligger nära västkusten i Thailand men sedan finns även Thailandsbukten som även den har många öar. Här finns t.ex. provinsen Rayong. I den östra delen av bukten ligger Trat som är ytterligare en provins.

På den här sidan vill vi informera om både små och stora öar i Thailand och kanske göra valet av ö lättare för dig som är intresserad av att resa runt i den thailändska övärlden.

Just mångfalden vad gäller öar gör Thailand till ett land man gärna besöker om och om igen. Att upptäcka allihop är ett stort projekt. Någonting som kännetecknar nästan alla öar här är de fantastiska stränderna och det klara vattnen som är utav de bästa i världen att dyka och snorkla i. Ofta kan man välja mellan väldigt många olika standarder på boendet. Från den enklaste bungalow till riktiga lyxhotell. Priserna varierar kraftigt och det går att komma undan billigt om man kan tänka sig att bo lite primitivt medan man om man vill lyxa till det brukar kunna ha möjlighet att göra det också. Hur man än väljer att bo kan det vara bra att boka rum i förväg eller kolla upp tillgängligheten innan man åker dit. En del öar har inte så många hotell över huvud taget och kanske är en dagsutflykt i så fall att föredra.

Bra att känna till är att många av öarna saknar bilvägar. Man kan då ofta ta sig fram med båt eller moped. Tillgången på elektrisk ström kan också vara begränsad så det gäller att ta reda på det innan man åker till en ö så att man inte får sig en obehaglig överraskning. Även läkarvård, bankomater och speciella affärer kan det vara dåligt med på några av de mindre öarna.

Lycka till i ditt val av ö! Vart du än väljer att åka i Thailand är vi säkra på att det kommer bli ett minne för livet!


Information om cookies