Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH WAI - THAILÄNDSK TILLFLYKTSÖKoh Wai är en thailändsk ö med konstig form som spretar åt alla håll. Den ligger en liten bit utanför den mycket större ön Koh Chang. Här finns inte speciellt mycket, nästan ingen bor här och det vanliga är att turister åker hit på en kortare utflykt från just Koh Chang (och då från Ban Bang Bao). Fritidsresor har resor direkt till Koh Chang och många andra resmål inom Thailand. Båtfärden tar ungefär 45 minuter. Man kan också åka från Laem Ngob vid Krom Luang-hamnen på fastlandet. En del åker till Koh Wai från Koh Mak eller Koh Kood.

Hit kommer man för att finna lugnet på en ö där det inte händer så mycket och inte finns så mycket turism.

Koh Wai är en väldigt liten ö. På längden är den ungefär tre kilometer och på det bredaste stället cirka en och en halv. Delar av ön, särskilt de norra, är snorkelvänliga med sina korallrev och här finns också den vackraste utsikten, bekvämligheterna och boendena. Det finns många djur att titta på – både under och ovan vattenytan men tyvärr också myggor. Gå på promenad i djungeln eller titta på en gummiplantage. Stränderna är fina och det finns många vackra vikar att titta på (ön ser ju ut som en amöba).

Man använder elgeneratorer för att kunna få ström här och det betyder att man inte kan ha den på under nätterna. Efter en viss tidpunkt brukar elen släckas ner.

Många tycker att Koh Wai är en av de vackraste småöarna i Thailand. En ö för avkoppling och meditation. Här på Koh Wai kanske du kan komma på meningen med livet?


Koh Wai strandView Larger Map

Karta över Koh Wai

Information om cookies