Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH SAMUIKoh Samui är en ganska stor ö i Thailand och den ligger i den västra delen av bukten, söder om Koh Pha Ngam. Eftersom ön är så stor finns mycket att se och upptäcka och till skillnad från många av Thailands småöar finns här bilvägar och bilar att hyra. Det behöver knappast sägas att det här är ett av Thailands främsta och populäraste resmål. De flesta kommer hit för att ligga på stranden.

Hitta resor till Koh Samui med Fritidsresor


Koh Samui väder och klimat

Den varmaste årstiden är mellan mars och augusti på Koh Samui. Vädret kan vara lite regnigt någon gång ibland trots allt. Temperaturen brukar ligga någonstans kring 30 grader.

December till februari är den torra årstiden då det inte regnar så mycket. Solen skiner på bra och det blåser även en del. Det regnigaste vädret (monsunen) brukar vara mellan september och november. Trots detta är det ändå varmt och behagligt och regnet är inte så hemskt som vårt svenska regn.

Hur resa till Koh Samui?

På Koh Samui finns faktiskt en flygplats. Du kan flyga hit från Bangkok, Phuket, U-Tapao eller Chiang Mai men kolla upp hur ofta planen går. Man kan också flyga till Surat Thani och sen ta buss och båt.


Koh Samui Sevärdheter

Koh Samui är inte precis känd för sevärdheter utan det här är en ö man kommer till för att bada eller slappa. Men lite finns såklart att se. Vattenfall (t.ex. Namtok Hin Lat och Na Mueang), kokosnötplantager och regnskog tillhör sevärdheterna vad gäller natur. I Bang Rak som ligger på den lilla tarmen som går ut i nordöst finns en stor buddhastaty.

Wat Phra Yai är ett stort buddhisttempel på norra sidan av ön där en stor staty finns att se. Wat Khunaram är ett annat tempel som man kan åka och titta på och varför inte också titta på ett gammalt hus som är bevarat sedan 1800-talet.

En annan lite mer lustig sevärdhet som brukar nämnas i samband med Koh Samui är två stenar som ser precis ut som en penis och en vagina (man behöver inte ens ha fantasi för att se det). De kallas roligt nog för farmors- och farfarsstenen. Dessa finns att skåda vid stranden Lamai.

Vid stranden Ban Harn finns ett akvarium och en tiger- och leopardpark. Andra sevärdheter är fjärilsparken, buddhaparken och uppvisningar med apor och elefanter.


Sevärdhet på Koh Samui


Strand på Koh Samui

Att finna en bra strand på Koh Samui är inte speciellt svårt. Chaweng heter den kanske populäraste och mest exploaterade stranden på ön. En annan strand med nästan lika mycket drag är Lamai Beach.

Exempel på lugna stränder där man kan koppla av och vara ifred är Maenam som är långgrund och Choengmon Beach. Vill du dyka utgår resor från stranden Bohuput i norr.View Larger Map

Karta över Koh Samui