Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH SAMETKoh Samet är en ö i Thailand och den ligger i Thailandbukten nedanför den östra delen som sticker ner nedanför Bangkok i provinsen Rayong. Den här ön är bara lite "halvt" turistig och delar av den är väl bevarade. Många thailändare firar semester här. Koh Samet är en del av Kao Laem Ya Mu Ko Samets nationalpark och kräver därför en avgift när man kommer in på dess territorium. Det här är snarare en ö som lämpar sig för bad än för party. Men det händer att thailändare åker hit för att festa.


Åka till Koh Samet

Ta en buss från Bangkok eller flyg till U-Tapao från Bangkok, Phuket eller Koh Samui och åk därifrån Ban Phe varifrån du kan ta en båt ut till ön. Man är framme på en halvtimme. Fritidsresor har även direktresor till Koh Samet med hotell och de flesta andra resmål inom Thailand.

Eller ta en minibuss från Pattaya till Rayong eller Ban Phe.


Vädret på Koh Samet

Det regnar förhållandevis lite på Koh Samet. Mellan maj och september regnar det som mest. Det man bör ha respekt för är dock stormar. Ön har utav det torraste vädret i Thailand och många gillar därför att åka hit under monsunsäsongen.


Stränder på Koh Samet

Kommer du till Koh Samet för att bada kommer du inte att bli besviken. Speciellt sanden är känd för att vara extra finkornig och vit. Vattnet är klart och vackert och passar för snorkling.

Hat Sai Kaew är en strand som rekommenderas av de flesta. Det här är lite av en partystrand och de har många aktiviteter såsom bananbåt och surfing. Det är den största stranden på Koh Samet.

Ao Noi Na och Ao Prao är två lite lugnare stränder där man kan ta det lugnt och koppla av.

Ao Hin Khok har väldigt speciella stenformationer som kan vara värda att se.

Ao Wong Deuan är en stor strand med fantastisk sand och bra restauranger.

Från en del stränder kan man se de vackraste av världens alla solnedgångar. Generellt gäller att stränderna på den sydöstra delen är de lugnaste medan västkusten är rätt stenig.


Koh Samet strand


Att göra på Koh Samet

En populär aktivitet på Koh Samet är att åka båt runt hela ön och kanske även göra en tur till lite mindre, närliggande öar där det finns fiskfarmar. Exempel på sådana öar är Kudi, Kruai, Kham och Plai Tin.View Larger Map

Karta över Koh Samet