Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH PHA NGAN I THAILANDKoh Pha Ngan i södra Thailand är en grannö till Koh Samui och ligger strax norr om denna. Norr om Koh Pha Ngan ligger Koh Tao. Alla dessa öar ligger i bukten.

Det här är den perfekta ön för den som söker liv och rörelse men ändå inte vill ha någonting superexploaterat. Till Koh Pha Ngan kommer den som vill ha äventyr och fest men samtidigt vill upptäcka på egen hand.


Hur kommer man till Koh Pha Ngan

Det enklaste är kanske att först ta sig till Koh Samui. Där finns en flygplats och dit kan man komma från Bangkok eller Phuket. Från Koh Samui åker man sedan färja. Eller så kan man åka till Surat Thani från t.ex. Bangkok och sedan ta färjan. Man kan även åka från Chumphon varifrån man tar en buss till hamnen och sedan färja.

På själva ön kan man åka moped/motorcykel eller songthaew som är ett pick-upliknande fordon.


Koh Pha Ngans sevärdheter

Det finns en nationalpark på Koh Pha Ngan och den heter Than Sadet Ko. Här finns bl.a. ett stort vattenfall som är sevärt. Men ön har även andra vattenfall.

Intill bukten vid Chaloklum finns ett kinesiskt tempel. Statyer och exotisk byggnadskonst att bli imponerad över.

Ta också en titt på elefantlägret och rid på elefanter. Läs mer om det här.

Men elefanter är inte det enda djuret som har ett läger utan det anordnas även apshower.


Att göra på Koh Pha Ngan

Alla de gamla vanliga sakerna man gör i Thailand går att göra här med, såsom snorkla, bada, dyka, paddla kajak. Men det ön kanske är mest känd för är den så kallade fullmånefesten. Detta äger rum i Haad Rin. Fullmånefesten äger, precis som namnet antyder, rum en gång i månaden och då kan det gå ganska vilt till. Många är lättklädda och festar så det ryker på stranden. Men här finns även andra fester. Det här är lite av en partyö. Det är fint att fotvandra på Koh Pha Ngan. Här finns lite djungler. Ett annat bra tips är att åka på en båttur runt hela ön. Eller gå på exkursion i regnskogen vilket kan bli en spännande upplevelse.


Trevliga stränder på Koh Pha Ngan

Stranden Haad Chao Pao ligger på västra sidan av ön och är fin att snorkla vid. Vid Haad Mae Haad är det minst lika fint att snorkla och här finns också en massa restauranger och annat för turister.

Haad Rin det är här den berömda fullmånefesten äger rum. Det finns egentligen två stränder som heter så, men det är vid Haad Rin Nok allt händer.

Haad Khuat eller Bottle Beach är en annan fin strand och Haad Yao på västkusten finns ibland med på listor över de bästa stränderna i hela Thailand.View Larger Map

Karta över Koh Pha Ngan