Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH MOOK - EN THAILÄNDSK PÄRLAKoh Mook är en ö som hör till Thailand och som ligger söder om Phuket. Ön är väldigt populär bland thailändska turister.

Väl där vill man förmodligen vid något tillfälle åka på utflykt med färja till de andra öarna som finns i närheten. Bland annat kan man besöka den vackra nationalparken på Koh Rok eller de närliggande, berömda öarna Koh Ngai, Koh Lanta och Koh Vann.
Vad kan man göra på Koh Mook?

Att dyka är väldigt populärt och det finns även kurser man kan gå i dykkonst. Det finns dessutom goda möjligheter för snorkling och man kan faktiskt hitta ställen där man kan få vara ganska mycket i fred. På västkusten finns den vackra stranden Farang Beach där det är extra bra att snorkla. Det är precis en sådan där strand man ser på vykort, den är verkligen fantastisk. Koppla av på någon av de goda fiskrestaurangerna.

En annan sevärdhet är den berömda grottan, Tham Morakot (översätts med Smaragdgrottan), som finns på Koh Mook. Man kan simma rakt igenom den, ungefär 80 meter och komma ut på andra sidan i en vacker lagun. Man kan även åka båt men det gäller att vänta på lågvattnet.

Sevärt, om du är beredd på att röra på dig lite mer, är gummiplantagerna och de vackra skogarna. Eller varför inte göra en båttur till någon av småöarna, Koh Cheuk och Koh Waen?


Kokosnötter på Koh Mook


Resa till Koh Mook

Antingen kan man flyga till Bangkok och sen byta till ett flyg till Trang. Därefter tar man buss till Kuan Tungku och sedan båt. Eller så kan man byta till ett flyg till Krabi och sedan ta samma buss och färja som tidigare nämnts. Fritidsresor har resor till Krabi, Bangkok eller direkt till Koh Mook med hotell.


Koh Mook väder

Det är förmodligen idealiskt att åka till Koh Mook mellan november och april. Medeltemperaturen under den här perioden ligger någonstans kring 28 grader. Klimatet är över huvud taget ganska torrt.View Larger Map

Karta över Koh Mook