Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH LIPE I THAILANDKoh Lipe är en ö i Thailands Satun-provins och den ligger på sydvästra delen av landet, på samma sida som Phuket men en bra bit söderut. Den ligger i närheten av den marina nationalparken Tarutao men är inte en del av den. Koh Lipe ligger väldigt nära Malaysia. Ön är känd för att vara hem för sjönomader. Det är en ganska liten ö som man kan promenera runt på ungefär två timmar. De enda fordon man kan se är motorcyklar med sidovagn.

Lågsäsongen varar mellan maj och september, sedan kommer högsäsongen igång igen i oktober. Under lågsäsongen kan man förvänta sig en del regn.


Hur man åker till Koh Lipe

Antingen tar man en båt från Pak Bara som är en stad på fastlandet. Färden tar mindre än två timmar. Eller så åker man båt från Koh Lanta eller utgår från hamnen nära Trang. En del åker också hit från Malaysia. En del båtar går ganska sällan, speciellt under lågsäsong, så kolla upp i förväg.


Sevärdheter Koh Lipe

Det finns inte så hemskt många sevärdheter på Koh Lipe utom möjligtvis ett litet buddhisttempel i öns mitt.

Lipe Walking Street är en gångväg som utgår någonstans vid Pattaya beach. Där kan man få se vackra omgivningar men också restauranger, affärer och barer. Inga ställen för vilda partyn kanske men bra om man vill ta en öl på kvällen.


Stränder på Koh Lipe

Stränderna här är väldigt oförstörda och har alldeles vit sand. De bästa stränderna på Koh Lipe är fyra och ligger i varsitt vädersträck. De heter Karma Beach som ligger i norr, Sunset beach på västra sidan, Sunrise Beach på motsatta sidan och Pattaya Beach i söder. Av dessa är den sistnämnda stranden med stort S dit de flesta går. Här har bara på några år blivit ganska turistigt.

Koh Lipe är ett paradis för snorklare och dykare. Vattnet är alldeles turkost, väldigt klart och rikt på korallrev plus att här finns ett stort utbud av olika fiskarter. Speciella båtturer för dykare och små snorkelresor anordnas.


Att göra på Koh Lipe

Först och främst kan man åka på båttur till närliggande öar. Koh Adang är grannön där vattenfallet Pirate Falls finns. Eller varför inte gå en promenad i djungeln på Koh Rawi?

Vill du ta dykcertifikat är det här ett av de ställen som är populära att göra det på. Fiska kan man däremot inte göra eftersom det är förbjudet.View Larger Map

Karta över Koh Lipe