Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH LANTAKoh Lanta är egentligen en grupp öar (närmare bestämt 52 stycken) som på senare tid blivit ett oerhört populärt turistmål, i synnerhet för svenskar. De två största öarna i gruppen är Koh Lanta Yai som är allra störst och också där den mesta turismen sker och Koh Lanta Noi som är lite mindre.

Det här är inte det främsta stället i Thailand att åka till om man vill festa. Därmed inte sagt att det inte går att festa på Koh Lanta. Trots allt folk som samlas här blir det inte trångt på stränderna och man kan oftast hitta en liten plats för sig.


Koh Lanta väder

Koh Lanta har tropiskt klimat och temperaturen sjunker sällan under 25 oavsett årstid. Den varmaste, torraste årstiden är den mellan november och april, monsunen kommer i maj och varar till oktober. Den varma tiden är också den då turister brukar komma hit. I vattnet kan du förvänta dig att det är någonstans kring 30 grader.

Hur resa till Koh Lanta?

Lättast är att flyga till Phuket, Krabi eller Trang. Därifrån kan du sedan ta en båt. Från Koh Lanta kan du göra båtturer till Phi Phi-öarna eller Krabi.


Sevärdheter på Koh Lanta Yai

På Koh Lanta finns en stor orkidéodling vid Long Beach. Väl värt ett besök om du är ett fan av orkidéer.

Gamla Stan på Koh Lanta är annorlunda byggd och spännande att se för turister.

Droppstensgrottorna i Khao Mai Kaew påminner lite grann om Lummelundagrottorna på Gotland men här finns fladdermöss så det är ingenting för den som tycker sådana är otäcka.


Att göra på Koh Lanta

Det finns förstås en hel del att göra på Koh Lanta Yai. Först och främst kan man åka på båttur till Koh Lanta Noi. Rida på elefanter kan man göra även här som på så många andra ställen i Thailand. Fisketurer anordnas och man kan fånga en del exotiska fiskar. Självklart går det även att dyka och snorkla här.


Koh Lanta


Stränder på Koh Lanta

Den kanske mest omtyckta stranden på Koh Lanta heter Klong Dao. Den är flera kilometer lång och det finns trots dess popularitet plats för alla. Här finns alla bekvämligheter inom räckhåll.

Klong Khong utmärker sig genom att en liten flod rinner i närheten. Inte den allra mest idealiska stranden att bada vid.

Long Beach är ganska lugn och hit kan man gå om man vill vara lite ifred. Samma sak här som vid Klong Dao, stranden är väldigt lång och därför är det inte speciellt trångt om saligheten.

Had Hin Ngam stranden ligger i nationalparken Koh Lanta.View Larger Map

Karta över Koh Lanta