Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH KRADAN - MYSIG Ö I THAILANDKoh Kradan är en liten, avlång ö i Thailand som hör till regionen Trang. Den ligger söder om Koh Ngai och väster om Koh Mook. Den tillhör nationalparken Hat Chao Mai till stor del. Övriga delar av ön består av privatägda gummi- och kokosnötplantager. Det här är en genuin ö långt borta från den exploaterade, turistiga delen av Thailand. Det finns t.ex. inga bilvägar. Hit åker man för att komma bort från civilisationen lite och leva äkta öliv. Bästa tiden att åka hit är mellan november och april då det inte är monsunsäsong.

Man åker hit från Trang eller Krabi och ofta är det Seven Seas Resort som anordnar resorna. Först åker man till hamnen och sen tar man en båt. Man kan också ta sig dit från ovan nämnda grannöar för att göra en utflykt.

Trots att ön är så liten kan man paddla kajak, dyka, snorkla eller göra utflykter till grannöarna. Däremot är det förbjudet att fiska eftersom det är en nationalpark. Denna ö är bra om man vill dyka efter vrak eftersom det lär finnas ett och annat japanskt krigsskepp från andra världskriget.

Koh Kradan har finkorniga, vita stränder och kristallklart vatten som gör sig bra för snorkling. Nära stranden finns t.o.m. blå korall. Man kanske inte vill stanna över natten på den här ön eftersom den är så liten men det finns i alla fall möjligheter om man skulle vilja. En sak ön är känd för är undervattensbröllop som anordnas av Tourism Authority of Thailand. Koh Kradan har två toppen stränder som heter Paradise Beach och Yang Long.

Koh Kradan är en ö som lämpar sig för meditation!View Larger Map

Karta över Koh Kradan

Information om cookies