Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH KOODFör att klargöra, Koh Kood kallas ibland för Koh Kut. Det är alltså samma ö och den är Thailands fjärde största. Den ligger i Tratprovinsen i Thailandbuktens östra del nära Kambodja. Det kan vara lite knepigt att ta sig runt då det inte finns någon taxi på denna ö. De flesta åker motorcykel eller moped.

Den innersta delen av ön består av en snårig djungel.


Väder på Koh Kood

Den bästa tiden att åka till Koh Kood är mellan november och februari. Men även under monsunsäsongen regnar det inte så hemskt mycket här.


Sevärdheter på Koh Kood

Nam Tok Khlong Chao är ett vattenfall som ligger nära en djungel. Där kan man bada i sötvatten. Man tar sig dit med båt.

Ao Salat är en liten fiskeby på norra delen av ön. Det är den största orten och här finns hus byggda på trästockar i vattnet vilket är en sevärdhet i sig.


Koh Koods stränder

De flesta stränderna på den här ön är belägna på den västra sidan.

Yai Ki Beach är en strand igenom vilken en kanal rinner. Lite spännande.

Även stranden vid Khlong Chao Bay har en kanal och på den kan man paddla kajak.

Taopao Beach här är fint både att bada och snorkla.

Patang Beach har också en liten flod som man kan paddla i.


Att göra på Koh Kood

Vad kan man då göra på denna ö förutom de vanliga sakerna såsom att bada och snorkla? Ja, det finns inte mycket till byar och det är inte helt lätt att ta sig fram. Men man kan åka motorcykel och titta på vattenfall och besöka lite stränder. Kanske kan man också hitta en plats varifrån man kan fiska.

Om man följer den lilla floden från Patang Beach hamnar man vid ett vattenfall där man kan bada.

Man kan också åka på utflykt till närliggande småöar.

Koh Kood är ingen partyö utan vill du festa kanske det är bättre att välja någonting annat. Det är en relativt oförstörd ö med väldigt genuina omgivningar. Turisterna har inte riktigt hittat hit ännu men många thailändare åker hit.


Hur åker man till Koh Kood?

Först och främst, om man semestrar på Koh Chang så kan man åka båt till Koh Kood, för det är ganska nära. Eller, om man befinner sig på fastlandet så kan man åka färja från Laem Sok som ligger nära staden Trat till Koh Kood.View Larger Map

Karta över Koh Kood