Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH JUM - FIN Ö I THAILANDKoh Jum eller Koh Pu som den också kallas, ligger ganska nära fastlandet öster om Phi Phi-öarna och lite norr om Koh Lanta.

Koh Jum delas upp i två delar av ett berg - den norra delen kallas Koh Po. På ön, som är ganska liten finns tre större byar: Ban Ko Pu, Ban Tian Rai och Ban Ko Jum. Ön är lite "nyupptäckt" så det har inte hunnit bli så turistigt ännu. Vill du åka till en genuin ö kan det här vara valet för dig. Folk som åker hit älskar ön och många av dem är självständiga turister och intresserade av att turista långt bort från de stora orterna. Men det är också en bra ö för barnfamiljer.

Här kan du, som på så många andra ställen runt om i den thailändska övärlden, få se sjönomader. Koh Jum är en ö full av grönska och särskilt gröna berg.


Ta sig till Koh Jum

Man kan åka färja från Krabi eller Koh Lanta många färjor går just mellan dessa två ställen och passerar Koh Jum på vägen. Färjorna går inte ända fram till ön så man får hoppa på en mindre båt som tar en hela vägen. Dessa båtar kan man också få ta under lågsäsong när inte färjorna går. Båtarna brukar stanna på flera olika ställen på ön.

Vill man åka från Koh Jum till Phi Phi-öarna måste man byta i Krabi eller Koh Lanta.

På själva ön åker de flesta moped, cyklar eller promenerar.


Stränder på Koh Jum

Luboa heter en strand på norra delen av ön och här finns regnskog och man kan hitta en plats i fred. Det är kanske den mest populära stranden. På den vackra Magic Beach kan du även där få lite lugn och ro. Två andra stränder är Si och Ting Ray. Vid Ting Ray är naturen väldigt vacker och det är fint att bada. Golden Pearl heter en annan fantastisk strand.

Åker man ut en bit till någon öde ö kan man se delfiner på vägen.View Larger Map

Karta över Koh Jum