Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH CHANGHela ön, Koh Chang är en nationalpark och den är till stor del täckt av regnskog. Här kan du komma till en väldigt oförstörd del av Thailand. Det är en stor ö, faktiskt den näst största (efter Phuket). Den ligger i östra Thailand, nära Trat. Det lättaste sättet att komma dit är att byta flyg i Bangkok och därifrån åka till Trat. Därifrån går sedan färjor till Koh Chang. Man kan också åka buss från Bangkok och till Laem Ngop varifrån färjor utgår till Koh Chang. Det finns även direktbussar från Bangkok.

Här finns allt man kan önska sig av Thailand: korallrev, vackra stränder, berg och vattenfall och dessutom partyställen. Här finns också ett rikt djurliv och man kan få se elefanter, hjortar och exotiska fåglar.

Bästa tidpunkten att åka hit är mellan november och februari. Efter det blir det något för varmt och mellan juni och oktober regnar det i stället väldigt mycket och många ställen stänger.


Koh Chang bungalows


Koh Chang stränder

Som de flesta andra stränder i Thailand är även stränderna på Koh Chang fantastiska. För det första finns North White Sand Beach och South White Sand Beach. Den södra är något lugnare men inte lika bra att bada vid. Det är på den norra saker och ting händer. Här finns affärer, hotell och restauranger och massor av folk såklart.

Pearl Beach är en stenstrand som är bra för snorkling.

Klong Prao är en dubbelstrand invid en bukt. Här finns mycket shoppar och hotell och naturligtvis turister. Kai Bae är en barnvänlig strand med ett bra utbud av restauranger.

Många stränder är inte alls fulla med folk så det går att hitta en liten plats för sig själv om man letar lite. Ett exempel på en sådan strand är Lonely Beach som ligger en bit söder om White Sand Beach.


Koh Chang strand


Koh Chang sevärdheter

Sevärdheter som är värda att åka till på Koh Chang är Mu Ko Changs nationalpark som är en marin park, krigsmonumentet på södra delen av ön och Kongoi som är en plats med fem vattenfall som ligger nära Bangbao.

Här finns också, som ofta på Thailändska öar, dykarskolor men även köksskolor som lär ut den thailändska kökskonsten. Eller åk på kajaktur, någonting som är mycket populärt. Man kan även hyra guider som visar runt en i djungeln varpå man har chansen att få se lite vilda djur.


Karta över Koh Chang


View Larger Map