Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KOH BULON LEH I THAILANDKoh Bulon är en liten ö i Thailand som ligger strax nordväst om Koh Tarutao, alltså på västkusten i södra Thailand. Den kan vara svår att hitta på en karta (se nedan) men man kan säga att ön har en liten krabbklo nedtill och nästan en likadan upptill. Det finns flera Koh Bulon men när man pratar om att man åker till ön brukar man mena den största, Koh Bulon Leh.

Den hör till Satun-provinsen och ligger nära den marina nationalparken Tarutao. Man kommer dit genom att åka antingen från Koh Lipe eller Pak Bara som är en hamn väldigt nära Koh Tarutao. Sjönomader är nästan de enda som bor på den här ön.

Det finns inte så mycket på Koh Bulon, knappt ens några vägar. De turister som kommer hit gör det för att promenera i djungeln, snorkla, bada och ligga på stranden. Det finns några ställen att hyra boende på men inte särskilt många. Dessa brukar också ha restauranger.

Några grottor finns att titta på här och de heter Bat cave och Nose cave. Dem når man med en båt som går runt ön. En av de finaste stränderna på Koh Bulon heter Pansand Beach. Ön har en del klippformationer som sticker upp ur vattnet och de ser nästan ut som raukar.

Det här är en ö att åka till om man vill ha lugn och ro och komma bort från allt larm eller om man vill gå på upptäcktsfärd i djungeln och få sig ett litet äventyr. Kom bara ihåg att här finns mycket mygg! Just den biten kanske inte är så spännande, så glöm inte att ta med myggmedel.View Larger Map

Karta över Koh Bulon