Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
KHAO LAK THAILANDKhao Lak är en populär semesterort som ligger på Thailands västkust en bit norr om Phuket i provinsen Phang Nga. Som de flesta redan vet drabbades detta område mycket hårt av tsunamin men har byggts upp ganska bra igen.


Hur reser man till Khao Lak?

Ta dig till Krabi eller Phuket, förslagsvis med flyg och ta dig sedan vidare därifrån till Khao Lak med exempelvis buss. Man kan också ta en buss från Bangkok. Det tar ungefär tio timmar. Fritidsresor har billiga resor till Khao Lak.


Khao Lak väder

Monsunsäsongen varar mellan november och mars. April och maj har det varmaste vädret på Khao Lak. Övriga månader är svalare och då brukar det regna en del men även bjuda på en hel del sol. Framåt september börjar det regna allt mer.

Sevärdheter nära Khao Lak

I det här området finns en del vattenfall att titta på. De mest kända är Chong Fa där det är väldigt vackert och Lampi.

Nationalparken Khao Sok är också sevärd och erbjuder aktiviteter såsom elefantridning och kanotpaddling. Här finns också den konstgjorda insjön Cheow Lan Lake. Den omges av skyhöga berg och regnskog full av för oss exotiska djur, t.ex. apor, vattenbufflar, leoparder och björnar. I sjön kan man fiska och få napp som får våra svenska gäddor att se ut som yngel.

Nationalparken Khlong Phanom är lite mindre känd och man kan därför uppleva den som ett större äventyr. Det finns fler nationalparker om man känner för att upptäcka mer.


Att göra i Khao Lak

Det är populärt att göra utflykter till de närliggande ögrupperna Surin och Similan. Dessa öar är perfekta för dykning, snorkling och fotvandring. Åk helst hit mellan november och april om du ska dyka – då är havet som lugnast.

Men en bit utanför kusten i Khao Lak finns också Khao Na Yak som är ett korallrev med många olika fiskarter. Det finns båtar som går ut hit. I byn La On i södra Khao Lak kan man gå på någonting så tokigt som ett fiskspa. Man kan där få behandling av små fiskar som äter bort döda hudceller från fötterna. Ingenting för den som är extremt kittlig dock. I byn finns även en del festställen. Khao Lak är inte partystället nummer ett om man är ute efter galna fester, men det finns gott om pubar i avslappnade miljöer.

Man kan också hyra kajak och paddla i Khao Laks omgivningar.View Larger Map

Karta över Khao Lak