Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
CHIANG MAI - EN STAD I THAILANDChiang Mai är en stad i Thailand som ligger en bra bit nordväst om huvudstaden Bangkok. Med alla förorter inräknade har Chiang Mai drygt en miljon invånare.

Det här är en stad att åka till om Bangkoks hektiska stadsliv inte lockar en och man i stället vill ta det lite lugnare och inte bryr sig om att stränder och bad inte finns i närheten. I Chiang Mai finns i stället tid för eftertanke och kulturellt utforskande. Staden har många spa och massageinstitut och även kurser i yoga, massage och meditation. Allt är naturligtvis billigare än i huvudstaden.


Chiang Mais sevärdheter

Buddhisttempel finns det en hel drös av i Chiang Mai. Det mest kända heter Wat Phrathat Doi Suthep. Det ligger ungefär 15 kilometer utanför staden. Utsikten är vacker när du väl kommer upp till pagoderna (du kan gå upp för de många trappstegen eller färdas upp med en sorts hiss) och i templet kan du titta på reliker. Det finns många fler tempel och en del är mindre kända och därför inte lika välbesökta.

Det finns också ett flertal museer i Chiang Mai, t.ex. konst- och kulturmuséet som egentligen är mer ett historiskt museum.

Kungliga vinterpalatset Bhuping får besökas av turister när kungafamiljen inte bor där.

Chiang Mais zoo är hem för många djur och de har även akvarium. Officiella hemsidan till dem hittar du här.


Hur åker man till Chiang Mai?

Det finns en flygplats i Chiang Mai varifrån plan från Bangkok anländer. Man kan också åka buss eller tåg från Bangkok till Chiang Mai.


Att göra i Chiang Mai

Det är en fin stad att ta promenader i men den är inte så stor så man har ganska snart gått igenom hela en.

På shoppinggatan Thanon Chang Klan, i östra delen av Chiang Mais gamla stad finns en nattbasaar som alltid är öppen. Två andra nattbasaarer är Kalare och Asunarm som ligger i närheten. Här finns även lite matställen att gå in på när man behöver en paus i shoppingen.

En hel del djungelturer anordnas. Dessa kan vara flera dagar om man vill. Du kan då köpa olika paket där t.ex. elefantridning eller grottvandring ingår.

Precis som tidigare nämnts finns en massa saker att göra på relax-tema i Chiang Mai.


Chiang Mai tempelView Larger Map

Karta över Chiang Mai