Thailandsresor

Khao Lak     Bangkok     Chiang Mai     Hua Hin     Krabi     Pattaya     Ao Phra Nang

Öar i Thailand

Koh Samui     Phuket     Koh Pha Ngan     Koh Samet     Koh Lanta     Koh Lipe     Koh Tao     Koh Chang     Phi Phi-öarna

Koh Kood     Koh Jum     Koh Mak     Koh Mook     Koh Bulon     Koh Wai     Koh Tarutao     Koh Adang     Koh Ngai

Koh Kradan
BANGKOKVisste du att Bangkok heter något helt annat på thailändska, nämligen Krung Thep? Det är en stor stad, ungefär tio gånger större än Stockholm. Hit kan man åka om man vill ägna sig åt shopping, festa eller är intresserad av kultur.

Staden har två flygplatser: Suvarnabhumi och Don Muang. Från Bangkok kan man göra många utflykter till andra städer och öar. Inte helt otippat är det en knutpunkt för många olika sorters kommunikationer. I själva Bangkok finns tunnelbana, båt och någonting som heter Skytrain. Men taxi och tuk-tuk är också populära färdmedel.

Bangkok är en väldigt spännande stad, väl värd ett besök.


Bangkok shopping

Ett bra center för shopping i Bangkok är Chatuchack. Det är en av de största marknaderna i hela världen. Den ligger utanför den gamla norra bussterminalen vid Phahonyothin. Du kan köpa nästan vad som helst här. Kläder, prydnadssaker, silversmide, smycken m.m. Marknaden är endast öppen på helger.

Nattbasaarer är populära i Thailand och vill du till en sådan i Bangkok finns Suan Lum som är öppen dagligen.

Vill du hitta mer shopping kan du gå till Emporium. Det är lite mer klass på detta center. Här kan du göra fynd och det är också trevligt att äta på plats. En konkurrent till Emporium är Siam Paragon som är relativt nytt. Ett jättestort shoppingcenter. Här kan du shoppa kvalitetsgrejer och designerkläder.

Central Bagna är också enormt stort. Inte lika classy som de senast nämnda men väl värt ett besök om du gillar shopping.

MBK är ett shoppingcenter i sex våningar där du kan shoppa billigt. Inte så pretentiöst. Här kan man också äta gott och ganska billigt.


Bangkok på natten


Bangkok väder

Oavsett årstid går temperaturen i Bangkok sällan under 20 grader. Den bästa tiden att göra ett besök i staden med tanke på vädret är förmodligen då det är lite svalare vilket inträffar mellan november och februari. I mars och april är det som varmast, för varmt för att vistas i en storstad tycker många. Temperaturen kan då gå upp till 40 grader eller över. Mellan maj och oktober regnar det som mest.


Att göra i Bangkok

Först och främst skulle jag vilja rekommendera min mammas kusin, Arnes cykelföretag Bangkok by Bike. De ordnar guidade turer på cykel genom staden och tittar på väl valda delar. Tanken är att få se det verkliga Bangkok lite från insidan samt sevärdheter – både kända och mindre kända. Det ges också möjlighet att titta lite på hur lokalbefolkningen har det. Man åker även lite båt när man vänder tillbaka från turen. Guidning kan ske på svenska. Många tycker att det här ger en fantastisk inblick i thailändsk kultur och vardagsliv.

Åk på båttur på floden Chao Phraya - nästan ett måste.

Andra kul aktiviteter är att gå på thailändsk bio (oftast finns engelsk textning) eller gå på någon traditionell dansshow.

Titta på tempel. Det finns gott om tempel i Bangkok. Stora palatset är någonting man måste se. Ett äldre tempel är Wat Mahathat. Wat Arun har en stor porslinspagod. Det finns många, många fler tempel att titta på.


Bangkok tempel


Bangkok Golden Palace


View Larger Map

Karta över Bangkok